Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»File grgeča iz rerne

File grgeča iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
File grgeča iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nežan i aromatičan file grgeča iz rerne, pripremljen po ovom receptu - bukvalno se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • grgeč - 400 g, fileti sa kožom
  • krompir - 2 - 3 komada
  • majonez - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • vermut - 60 ml, beli
  • biber - 2 prstohvata, sveže samleven
  • so - po ukusu
  • estragon - 1 supena kašika ili po ukusu, suv
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite vidljive koštice ribljih fileta, operite tekućom vodom kratko i posle dobro osušite.

2. Oljuštite i isecite krompir na tanke krugove, poređajte ih u pleh i pospite maslinovim uljem, biberom i solju.

3. Preko krompira stavite filete grgeča, naprskajte ih sa malo maslinovog ulja, posolite malo, prelijte belim vermutom, namažite majonezom i na kraju sipajte malo estragona.

4. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 30-35 minuta, ako su fileti debeli bar 1.5-2 cm.

U slučaju da su tanki, od manjih riba, onda uradite na drugačiji način - prvo zapecite samo krompir oko 15 minuta, nakon toga stavite ribu i pecite 20-25 minuta ili dok majonez odozgo ne počne da dobija lepu boju.

5. Servirajte filete grgeča tople sa prilogom od krompira i sveže salate po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: