Pileća krilca sa pivom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/06/2019
"Šta god je napravljeno sa pivom, treba da se pojede sa još više piva - osnovno kulinarsko pravilo "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano539
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • pivo - 1 šolja
  • univerzalni začin - od povrća
  • začin za piletinu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • peršun - svež
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileća krilca. Začinite ih solju, univerzalnim začinom i ostalim začinima sa strane. Uvaljajte ih sa svih strana.

Poređajte ih u posudu za pečenje. Prelijte ih pivom i maslinovim uljem.

Poklopite posudu poklopcem i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite oko 30 minuta, nakon čega sklonite poglopac i dopečete do hrskave korice.

Pospite pečena pileća krilca sa svežim peršunom i sokom od limuna pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar