Način pripreme
1. Prepolovite paradajz, a patlidžan isecite na četvrtine, ne ljušteći ga. Namažite sa malo maslinovog ulja i posolite, nakon toga ga poređajte kožom na gore u posudu za pečenje namazanu ili pokrivenu aluminijumskom folijom. Ispecite na 180-190 stepeni dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo.
2. Narendajte šargarepe i izdinstajte ih u preostalom maslinovom ulju sa prstohvatom soli. Čim omekšaju sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
3. U dubokoj posudi izgnječite patlidžan koji ste prethodno oljuštili. Dodajte paradajz, takođe oljušten i isečen na parčiće. Stavite i šargarepu zajedno sa masnoćom.
4. Začinite predjelo sokom od limuna, još soli po ukusu i svim naznačenim začinima. Dodatno začinite sa istucanim čenovima belog luka i promešajte.
5. Servirajte grčko predjelo sa prepečenim kriškama i feta sirom.
Prijatno!