Način pripreme
Isecite jagnjetinu na krupnije komade. Posolite svako parče i ostavite 30 minuta.
Operite nanu, sremuš i mladi luk.
Namažite pleh sa malo ulja.
Po dnu rasporedite zelene začine, nemojte ih seći.
U posudi pomešajte ulje, biber i alevu papriku. Namažite svako parče mesa dobijenom smesom. Poređajte na zelene začine.
Operite mladi krompir, nemojte ga ljuštiti. Napravite ih po nekoliko proreza sa jedne strane. Posolite i poređajte krompir između mesa sa prorezom na dole. Tako će se krompir takođe začiniti.
Isecite masalc na komade i stavite i njega.
Sipajte jednu šolju vode. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite jagnjetinu sa krompirom u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite 3 sata, u sredini pečenja smanjite temperaturu na 160 stepeni.
Nakon toga skinite foliju, prelijte odvojenim sosom pečenu jagnjetinu sa mladim krompirom i vratite u rernu na još 10-15 minuta dok se ne stvori prepečena korica.
Prijatno!