Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Domaća konzerva haringe

Domaća konzerva haringe

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Domaća konzerva haringe2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Obožavamo domaće konzerve sa ribom, jer možemo da jedemo koliko nam je volja"

Potrebni sastojci

  • haringa - 800 g
  • ulje - 150 ml
  • sirće - 100 ml
  • so - 3 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 4 zrna
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti, opere se i posoli se. Iseče se cela ili na parčiče u malu šerpu.

Dodaju se ulje, sirće i ostali začini i ostavlja se da vri nas slaboj vatri oko 40 minuta.

Dodaje se paradajz pire i zajedno sa njim vri još 20 minuta, dok ne ostane na masnoći.

Kada se ohladi presipa se u tegle i konzumira se nakon 2 dana, kada su kosti već istopljene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: