Način pripreme
Počinjemo sa osnovom od lešnika i keksa.
Lešnike i keks sameljemo dobro i sipamo u posudu. Dodajemo u njih šećer i kakao i promešamo.
Sipamo rastopljeni maslac i mešamo dok ne dobijemo mokar pesak.
Uzimamo kalup prečnika 28-30 cm i namažemo maslacem. Sipamo smesu u kalup i rasporedimo dobro po dnu i ivicama.
Treba da bude ravno, možete poravnati uz pomoć dna čaše.
Pripremljenu osnovu stavite u frižider na 30 minuta.
Stavite pavlaku na vatru da provri. Čokoladu isecite na komade i sipajte u posudu. U nju dodajte kakao i vanilu.
Kad smesa počne da vri skinite sa vatre i dok je još topla sipajte preko čokolade. Sačekajte 20 sekundi i promešajte dobro dok ne dobijete glatku, homogenu smesu.
Ostavite da se ohladi 5 minuta i dodajte jedno po jedno jaje dok mešate.
Dobijenu čokoladnu smesu sipajte preko osnove od keksa i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
Pre serviranja pospite kakaom i po ivicama tarta poređajte maline. Možete ukrasiti listovima mente.
Prijatno!