Šnicle sa patlidžanom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Šnicle sa patlidžanom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li se samo nama kombinacija patlidžana i mocarele čini magično ukusna"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • mocarela - 100 g
  • peršun - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 čena
  • prezle - 50 g
  • brašno - 35 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zagrevate rernu na 220 stepeni.

Sklanjate i izvadite dršku patlidžana i izbušite ga viljuškom. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i ispecite oko 30 minuta dok ne omekša. Ohladite patlidžan i oljuštite ga, nakon toga ga nasecite.

Pomešate patlidžan s mocarelom, peršunom, belim lukom, prezlama, brašnom i jajima u velikoj posudi. Začinite smesu i mokrim rukama pomoću kašike oblikujte šncile.

Zagrevate ulje u velikom tiganju i pržite šnicle, dok ne postanu braon sa obe strane. Osušite upijajućim ubrusom i servirate ih tople ili ohlađene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: