Način pripreme
Uvek pravim vegetarijanske šnicle, ali ako zaista želim da naravim ukusnije i prijatnije, onda ih punim mocarelom i kuvanom šunkom.
Pripremamo ukusne prezle, pomešamo prezle, parmezan i prstohvat origana, pomešamo sve i odvojimo.
Uzimamo patlidžan i očistimo, isečemo na krugove ili ne previše tanke kriške i stavljamo u đevđir zajedno sa prstohvatom soli. Ostavljamo da stoje 30 minuta tako da patlidžan pusti gorku vodu.
Nakon što patlidžan bude gotov, osušimo i prebacujemo u topao tiganj, sa dnom koje se ne lepi, da ostanu idealno suvi. Kad se ohlade, napunimo po dva prvo sa malo šunke i nakon toga sa malo mocarele ili skamorcce.
Pohujemo ih prvo u brašno, posle u jajima i nakon toga u prezlama ukusnim. Ugrejemo dobro ulje za prženje i čim se ugreje, Milaneze šnicle (patlidžan) vadimo nakon nekoliko minuta.
Nakon što se isprže apetitno i postanu zlatne ukusne šnicle, servirajte pohovani patlidžan sa salatom, začinjenom po ukusu.
Pre nego što ih servirate ponovo sledećeg dana, lepo je da ih tradicionalno zapečete u rerni ili u miktotalasnoj, pospite ih ekstra virgin maslinovim uljem, tako da površina ponovo postane hrskava.
Međutim, savet je da ih konzumirate odmah nakon pripreme, da biste ih bolje ocenili.