Način pripreme
Patlidžan isecite na kružiće i stavite u blago zagrejanu na otprilike 30 minuta.
Dobro ga ocedite i ispržite u velikom tiganju sa zagrejanom masnoćom.
Posolite ga i izvadite na papirni ubrus koji će upiti višak masnoće.
Sipajte prethodno iseckani luk i beli luk u isti tiganj, a zatim papriku i mleveni paradajz.
Začinite sos s malo šećera i soli. Ostavite ga da se zgusne i skinite ga sa vatre.
Sipajte malo njega u tepsiju i odozgo poređajte patlidžan, iseckane paradajze, mocarelu i malo parmezana.
Odozgo zalijte sosom i stavite nekoliko listića bosiljka.
Nastavite sa naizmeničnim ređanjem zapečenog jela od povrća istim redosledom i tako dok ne nestanu količine sastojaka.
Stavite jelo da se peče dok ne bude gotovo.
Uživajte u ovoj parmidžani sa patlidžanom i mocarelom.
Prijatno!