Sveži gaspaćo

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Sveži gaspaćo2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Svež, letnji, hladan i veoma aromatičan predlog iz španske kuhinje, koji će otereti tipičan tarator sa naše trpeze"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 k
  • krastavac - 2 komada
  • paprika - 2 komada, crvena + 1 komad, zelena + 1 komad, žuta
  • luk - 1 komad, crveni
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sok - 410 ml
  • sirće - 2 kašike, vinsko
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sos tabasko - 2 kašičice
  • avokado - 1 komad
  • korijander - 1/4 šolje, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pasirajte paradajz, krastavac, paprike, luk, beli luk, sok od paradajz, sirće, maslinovo ulje i tabasko, dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte u posudu i ostavite da odstoji u frižideru minumum 3 sata.

Nakon toga promešajte supu i začinite je po ukusu. Servirajte supu posutu preostalim sastojcima i sa još malo tabasko sosa po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: