Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Sunčani gaspaćo sa dinjom i paprikama

Sunčani gaspaćo sa dinjom i paprikama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sunčani gaspaćo sa dinjom i paprikama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Vreme je za hrabre eksperimente, vreme je za sunčani gaspaćo, OLE"

Potrebni sastojci

  • dinja - 1 žuta
  • limun - 1 komad
  • paprike - 2 žute
  • pavlaka - 1/2 šolje, tečna
  • so - 1 prstohvat
  • belo vino - 2 kašike
  • menta - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu, sredina se odstrani. Iseku se na parčiće. Dinja se oljušti, semenke se odstrane i meki deo se iseče na kocke.

Jedna šolja kocki se ostavlja sa strane. Ostatak se pasira zajedno sa paprikama. Limun se iscedi i sok se dodaje u pire.

Dodaju se pavlaka, vino i so. Smesa se promeša, ostavlja se 20 minuta u frižideru i raspoređuje se u staklene čaše ili posude, pri čemu se ukrašava listićima mente i kockama dinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: