Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspaćo sa kiselim mlekom

Gaspaćo sa kiselim mlekom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Gaspaćo sa kiselim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Tipičan španski gaspaćo učinite drugačijim, dodajući mu i malo kiselog mleka - svideće vam se"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 1 čen, na sitno
  • luk - glavica, crni
  • paradajz - 1 šolja (250 g)
  • krastavac - 1 komad, na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, očišćena od semenki
  • paprika - 1 komad, crvena, očišćena od semenki
  • sok od paradajza - 2 šolja (500 ml)
  • sirće - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 2 kašike
  • luk - 2 struka, mladi
  • hleb - 60 g, na kocke
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kiselo mleko - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk, luk, polovina povrća i soka od paradajza se pasiraju. Dodaje se preostali paradajz sok, sirće i promeša se. Dodaju se so i biber.

Dodaju se peršun i maldi luk. Ostavlja se u drižideru oko 1 sat. Hleb se zaprži u maslinovom ulju.

Dodaje se preostalo povrće i dobro se meša. Sredina se ukrašava kiselim mlekom i kockicama hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: