Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska džigerica sa sosom od vina

Svinjska džigerica sa sosom od vina

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Svinjska džigerica sa sosom od vina
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ukusno predjelo, koje dolazi do vas sa našim najboljim željama i preporukama da servirate sa vinom"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 700 - 800 g, svinjska
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • brašno - 20 g
  • vino - 1/2 šolje
  • biber
  • so
  • peršun - 1 šaka, svež
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjsku džgericu na deblje kriške, posipamo ih biberom i pržimo u ugrejanom ulju. Nakon što posolimo stavljamo na toplo.

U istoj masti propržimo malo brašno i razredimo da bude umereno gust sos sa vinom i toplom vodom. Sos treba da bude umerene gustine, ni previše gust, ni previše redak.

Začinimo sos solju, biberom i sitno iseckanim svežim peršunom. U sos dodajemo prženu džigericu i ostavljamo jelo da vri nekoliko minuta na tihoj vatri.

Možemo servirati sa prilogom turšije, krompir pirea ili po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: