Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Ražana torta sa čokoladnim musom i borovnicama

Ražana torta sa čokoladnim musom i borovnicama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Ražana torta sa čokoladnim musom i borovnicama
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Nemojte se plašiti da odsečete drugo ili treće parče torte, ona je zato toliko ukusno napravljena"

Potrebni sastojci

  • ražani hleb - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • čokolada - 250 g
  • za krem
  • viski - 50 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 200 g
  • šećer - 50 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • za dekoraciju
  • borovnica - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite ražani hleb u blender. Dodajte šećer i jaja i meljite dok ne dobijete homogenu smesu.

Rastopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na pari i dodajte u ražanu smesu. Meljite ponovo i prebacite dobijenu smesu u obruč, obložen listom papira za pečenje. Pecite ražano-čokoladnu koru 20 minuta na 170 stepeni.

Za krem odvojite belanca od žumanaca. Stavite žumanca u posudu, dodajte šećer i dobro umutite. Stavite posudu na paru i mešajte dok se smesa ne zgusne i ne postane homogena.

Ugrejte slatku pavlaku i dodajte čokoladu, izlomljenu na komade. Mešajte dok se potpuno ne rastopi u toploj pavlaci i dok smesa ne postane homogena.

Dodajte viski, promešajte smesu i ostavite kratko da se ohladi.

Umutite belanca sa šećerom u prahu i prstohvatom soli na mekan sneg. Sjedinite tri komponente krema spatulom i ostavite kratko da se ohladi.

Namažite ražanu koru čokoladnim mus kremom i ukrasite čokoladnu tortu svežim borovnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: