Način pripreme
Izlomite ražani hleb u blender. Dodajte šećer i jaja i meljite dok ne dobijete homogenu smesu.
Rastopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na pari i dodajte u ražanu smesu. Meljite ponovo i prebacite dobijenu smesu u obruč, obložen listom papira za pečenje. Pecite ražano-čokoladnu koru 20 minuta na 170 stepeni.
Za krem odvojite belanca od žumanaca. Stavite žumanca u posudu, dodajte šećer i dobro umutite. Stavite posudu na paru i mešajte dok se smesa ne zgusne i ne postane homogena.
Ugrejte slatku pavlaku i dodajte čokoladu, izlomljenu na komade. Mešajte dok se potpuno ne rastopi u toploj pavlaci i dok smesa ne postane homogena.
Dodajte viski, promešajte smesu i ostavite kratko da se ohladi.
Umutite belanca sa šećerom u prahu i prstohvatom soli na mekan sneg. Sjedinite tri komponente krema spatulom i ostavite kratko da se ohladi.
Namažite ražanu koru čokoladnim mus kremom i ukrasite čokoladnu tortu svežim borovnicama.