Način pripreme
1. Počnite sa spremanjem raskošnog čokoladnog musa za još raskošniju buduću čokoladnu tortu.
Umutite žumanca dok ne postanu tečna i pomešajte sa mlekom i vanilin šećerom.
Stavite na paru na 90 stepeni i mešajte 5 minuta.
Za to vreme ostavite želatin da se hidrira u hladnoj vodi.
2. Nakon što se žumanca sa mlekom blago zgusnu dodajte u njih hidriran i oceđen želatin i promešajte.
3. Sipajte narendanu crnu čokoladu i ponovo promešajte, dok se ne istopi od toplote.
Dobijeni krem sipajte u posudu i ostavite da se ohladi 1 sat.
4. Za koru namrvite keks i pomešajte sa kokosovim brašnom, likerom od malina i maslacem. Mrvice od keksa treba da budu navlažene, ali ne natopljene, zato ako se dobije previše mekana smesa dodajte još malo keksa, a u suprotnom - još malo maslaca.
5. Sipajte u kalup za tortu 22 cm prečnika i pritisnite obrnutom stranom kašike da dobro zagladite.
Stavite posudu za pečenje u frižider.
6. Kada se čokoladna smesa za mus ohladi, umutite pavlaku sa šećerom u prahu i sipajte u nju u porcijama, mešajući kružnim pokretima da se sačuva obim i da mus bude vazdušast.
7. Stavite čokoladni mus preko kore i zaravnite.
Stavite mus tortu u frižider na 2-3 sata ili ceo dan.
Pre nego što servirate, završite tortu gusto poređanim svežim malinama preko musa i ukrasite svežim strukovima mente.
Nek vam je slatko!