Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Keks torta s čokoladnim musom

Keks torta s čokoladnim musom

Keks torta s čokoladnim musom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Strašan dezert koji se priprema za samo 10 minuta. Gricnite i nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac - 120 g
  • čokolada (crna ili mlečna) - 250 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • želatin - 5 g
  • lešnici - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite ili izmrvite keks. Rastopite maslac i u posudi ga pomešahte s keksom. Stavite smesu u kalup za tortu i pritisnite je prstima. Izlomite čokoladu i istopite je na vodenoj pari.

Umutite pavlaku dok postepeno dodajete šećer u prahu. U ohlađenu čokoladu dodajte pavlaku iz tri puta, dok mešate špatulom. Pripremite želatin na način označen na pakovanju.

Dodajte ga u dobijeni krem i promešajte. Sipajte smesu preko kore za tortu i stavite tortu u frižider bar na 4 sata.

Čim se torta već stegla prođite nožem s unutrašnje strane zidova i oslobodite je kalupa. Za ukras sam izlomila nekoliko lešnika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: