Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Zelena salata sa tunjevinom i inćunima

Zelena salata sa tunjevinom i inćunima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Zelena salata sa tunjevinom i inćunima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Sveža i ukusna - salata za one koji znaju da uživaju u životu"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 1 komad, krehka unutrašnjost.
  • luk - 1/2 srednje glavice (za salatu, ne ljut)
  • tunjevina - 150 g, iz konzerve
  • inćuni - 6 - 8 komada, marinirani (ili evropski inćun)
  • masline - 10 - 12 komada, zelene bez koštica
  • masline - 2 - 3 komada, crne, za ukras
  • majonez - 5 supenih kašika, punih
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite krhke listove unutrašnjosti zelene salate. Ocedite dobro i ubrusom pokupite vodu sa nje. Po želji možete koristiti salatu ajzberg.

Isecite krupnije i stavite u posudu.

2. Ocedite tunjevinu od tečnosti ili masti u konzervi. Marinirane ribe isecite na komade.

3. Luk isecite na tanak polumesec i zajedno sa ribama i zelenim maslinama stavite u posudu u zelenu salatu.

4. Pomešajte majonez sa sokom od limuna i solju po ukusu. Stavite u salatu i promešajte sa se dobro rasporedi sos od majoneza.

5. Prebacite u posudu za salatu i ukrasite celim ribama mariniranim inćunima ili evropskim inćunima i crnim maslinama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: