Način pripreme
1. Kuvajte kinou 12 minuta, procedite i ostavite da se ohladi.
2. Dobro operite listove zelene salate i ostavite da se ocede. Očistite i isecite mladi luk, krastavac i čeri paradajz (ako je mnogo mali, možete sačuvati i cele).
3. Pripremite dresing tako što ćete pomešati sve sastojke koje su navedene za njega u receptu. Dodatno možete dodati još maslinovog ulja, so ili sok od limuna po ukusu.
4. Isecite zelenu salatu na ivice i stavite u činiju za salatu sa paradajzom, krastavcem, maslinama, kinoom i lukom. Pomešajte sa dresingom i rasporedite u posebne porcije ili veliku posudu za salatu.
Ovde je trenutak da spomenom da zelenu salatu ne sečeom, nego kidam, ali kad dodajem kunou, dopada mi se da se listovi malo slefgnu.
5. Preko začinjene salate rasporedimo tunjevinu, oceđenu od tečnosti ili masnoće iz konzerve-
6. Jedite ovu ukusnu i zdravu salatu sa kinoom i tunjevinom u društvu belog vina.
Prijatno!