Način pripreme
1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe - oko 8-10 minuta-
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte ulje, so i nadošao kvasac.
3. Zamesite glatko i elastično testo, dodajte brašna koliko je potrebno, pazite da ne postane tvrdo, nego mekano, prijatno i da se ne lepi.
4. Obilno namažite unutrašnju stranu kese za pečenje. Testo podelite na dva jednaka dela i svaku izdužite na gladak fitilj. Uvijte dva fitilja jedan u drugi i uvijte malo.
5. Stavite hleb u kesu za pečenje i zategnite otvor, ostavite mesta da testo nadođe. Stavite na toplo da se udvostruči oko 1 sat.
6. Stavite u hladnu rernu i uključite na 200 stepeni. Pecite hleb 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
7. Nakon što izvadite iz rerne odmah izvadite iz kese da ne postane vlažan. Pazite da se ne opečete od toplog vazduha koji će izaći iz kese. Ostavite hlepčić da se ohladi na rešetku i servirajte na trpezi.
Prijatno!