Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Uvijeni hlepčić i kesi za pečenje

Uvijeni hlepčić i kesi za pečenje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Uvijeni hlepčić i kesi za pečenje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ako želite hrskavu koricu, nemojte zaboraviti da izvadite hleb iz kese nakon što se ispeče"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g + za mešenje
  • voda - 280 ml
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 10 g
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 20 ml + za premazivanje pletenice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe - oko 8-10 minuta-

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte ulje, so i nadošao kvasac.

3. Zamesite glatko i elastično testo, dodajte brašna koliko je potrebno, pazite da ne postane tvrdo, nego mekano, prijatno i da se ne lepi.

4. Obilno namažite unutrašnju stranu kese za pečenje. Testo podelite na dva jednaka dela i svaku izdužite na gladak fitilj. Uvijte dva fitilja jedan u drugi i uvijte malo.

5. Stavite hleb u kesu za pečenje i zategnite otvor, ostavite mesta da testo nadođe. Stavite na toplo da se udvostruči oko 1 sat.

6. Stavite u hladnu rernu i uključite na 200 stepeni. Pecite hleb 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

7. Nakon što izvadite iz rerne odmah izvadite iz kese da ne postane vlažan. Pazite da se ne opečete od toplog vazduha koji će izaći iz kese. Ostavite hlepčić da se ohladi na rešetku i servirajte na trpezi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: