Mlečna čorba sa pirinčem i mentom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
11/07/2019
"Kako nam do sada nije palo na pamet da probamo ovu mlečnu čorbu, ne znamo, ali brzo ćemo ispraviti taj propust "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika
  • luk - 1 glavica, isečen
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 5 šolja, pileći
  • pirinač - 1/2 šolje
  • menta - 2 kašike, sušena
  • kiselo mleko - 1 2/3 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isotpite maslac u dubokom tiganju i ispržite luk unutra, dok ne omekša. Isključite ringlu. Pospite brašnom, nakon toga sipajte unutra bujon. Uključite ringlu i kuvajte, mešajući s vremena na vreme.

Dodajte pirinač i veći deo mente (drugi deo ostavite za serviranje). Stavite čorbu da se kuva na niskoj temperaturi oko 20 minuta. Začinite solju i biberom.

Umutite kiselo mleko i nakon toga ga sipajte u čorbu. Kuvajte još malo na niskoj temperaturi.

Nakon toga rasporedite čorbu u porcije. Pospite mentom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar