Način pripreme
1. Iscedite sok od jedne mandarine, potrebno je 30 ml. Drugu oljuštite i isecite na šajbne - onolike kolike su posudice u kojima ćete peći kolačiće. Zato količina smese koja vam je potrebna je 4 posudice, standardne za krem karamel ili 6 manjih.
2. Namažite obilno svaku posudicu, na dno joj stavitr krog mandarine i odozgo punu kašiku meda. Izdvojte sa strane.
3. Stavite đumbir isečen na tanke šajbne u šećer i sameljite u blenderu. Možete da radite i rukom, rendaući na fino rende đumbir.
4. Umutite maslac sa aromatizovanim šećerom u krem i razbijte u njega jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.
5. Sipajte sok od mandarine, umutite ponovo i posle prosejte u porcijama brašno sa praškom za pecivo, mešajući u homogenu smesu.
6. Rasporedite u posudice, ne puneći ih do vrha. Možete da ispečete kolačiće na dva načina:
Na pari: Pokrijte posudice prozračnom folijom i kuvajte na pari 40 minuta, ako su 4 velike, u slučaju da je 6 manjih - 30 minuta je dovoljno.
U rerni: Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
7. Gotove kolačiće ostavite 10 minuta, pre nego što izvadite iz kalupa i servirajte blago tople.
Nek vam je slatko.
*Mojo kolačići sa slika su napravljeni na pari.