Način pripreme
Prvo stavljamo suve sastojke u posebnu posudu i dobro izmešamo.
U drugu posudu stavljamo meki maslac i šećer, mešamo miskerom i dodajedmo jaje i med.
Nastavljamo da mutimo mikserom tako što dodajemo suvu smesu. Kada više ne možemo da mutimo mikserom, počinjemo da mesimo rukom.
Ostavljamo testo da se odmori na 15 minuta u frižideru i za to vreme uključujemo rernu da se zagreje na 180 °C sa ventilatorom.
Kada se testo odmorilo, pravimo male kuglice od njega i stavljamo ih u tepsiju sa papirom za pečenje (možete da ih uvaljate u šećer).
Treba da postoji rastojanje između domaćih kolačića sa đumbirom. To je da se ne bi zalepili kolačići sa đumbirom.
Pečemo 10 minuta dok korica ne postane zlatkasta.
Koliko god da je teško, kada izvadite iz rerne kolačiće sa đumbirom, medom i maslacem, sačekajte 5 minuta pre nego što ih premestite u drugu posudu, zato što mogu da se zalepe.
Komentari