Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafom

15/07/2019
"Da li i vi, kao i mi umirete da probate parče ovog kolača sa glazurom od belanaca i nes kafe "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano613
  • Pregledi tokom meseca117
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje i dva žumanca sa šećrom. Belanca odvojite za glazuru.

Dodajte ulje i promešajte.

Sodu pomešajte sa kiselim mlekom i dodajte u smesu. Na kraju prosejte brašno i dodajte u nekoliko delova.

Namažite pleh sa malo ulja i sipajte smesu od keksa. Stavite u hladnu rernu i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Proverite da li je gotovo čačkalicom za zube.

Za to vreme pripremite glazuru. Umutite belanca na sneg. Dodajte u njih šećer u prahu i nes kafu. Ako je kafa u granulama, izmrvite je na papiru za pečenje da bi mogla lakše da se rastvori.

Mutite mikserom dok ne dobijete mekane vrhove.

Nakon što se kolač ispeče, namažite ga glazurom dok je još topao.

Servirajte dobro ohlađen.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar