Rođendanski posni čizkejk

VecaVecaPočetnik56
11/07/2019
"Zamislite želju, duvajte svećice, a onda navalite na čizkejk "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • plazma keks - 300 g, mleven, posni
  • margarin - 125 g, posni
  • sok od pomorandže - 150 ml, negaziran
  • Za beli fil
  • slatka pavlaka - 500 ml, posna
  • margarin - 250 g, posni, za mazanje
  • želatin - 20 g
  • voda - 100 ml
  • Za voćni fil
  • maline - 800 g
  • šećer - 10 kašika
  • želatin - 20 g
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: U odgovarajuću posudu staviti mlevenu plazmu, dodati otopljen posni margarin, izmešati. Dodati sok od pomorandže i sve izmešati kako bi se svi sastojcj sjedinili. Obruč staviti na tacnu, rasporediti pripremljenu smesu i poravnati.

Za beli fil: Mikserom umutiti posnu slatku pavlaku, dodati posni margarin za mazanje i sve dobro umutiti mikserom. Želatin razmutiti u vodi, staviti na vatru, kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 2 minuta, pa postepeno dodavati u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Dobijenu masu naneti preko kore.

Za voćni fil: U šerpicu staviti maline, dodati šećer i izmešati. Želatin rastvoriti u vodi i sipati u šerpicu, izmešati. Staviti šerpicu na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se ohladi, pa naneti preko belog fila.

Ostaviti u frižider da se stegne. Skinuti obruč. Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i posluźiti.

Komentar: Osmog jula naša ćerkica je napunila devet godina. Pošto je vrene posta za Petrovdan, torta je bila posna, kao i trpeza. Žurka sledi u igraonici sa drugarima iz razreda kada počne školska godina. Slavljenica obožava maline i poželela je ovu tortu za rođendan, a ja-mama, ispunjavam želje našem dobrom detetu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar