Torta sa orasima i keksom

19/07/2019
"Nije fer da postoji toliko ukusnih torti i samo jedan stomak čoveka "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano435
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 3 kesice
  • orasi - 200 g
  • džem od malina - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 500 g, kravlje
  • skrob - 40 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvimo na sitne komade.

U posudu pomešamo 2/3 oraha, prethodno izmrvljene, i džem.

Skrob pomešamo sa 1 šoljom hladne vode, dodajemo umućena žumanca.

Uz neprestano mešanje sipamo dobijenu kašu u mleko, koje je vrelo i zaslađeno šećerom po ukusu.

Sipamo i smesu od keksa u mleko, sve dobro promešamo.

U okruglu, duboku posudu, prethodno obloženu folijom, sipamo gotovu smesu.

Stavljamo u frižider na 3-4 sata.

Nakon što prođe vreme, prethodno umutimo belanca sa šećerom i dobijenom smesom namažemo tortu.

Posipamo preostalim delom oraha.

Stavljamo tortu od oraha na kratko u frižider da dobro upije mirise.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar