Torta sa orasima i keksom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Torta sa orasima i keksom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
19/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Nije fer da postoji toliko ukusnih torti i samo jedan stomak čoveka"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 kesice
  • orasi - 200 g
  • džem od malina - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 500 g, kravlje
  • skrob - 40 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvimo na sitne komade.

U posudu pomešamo 2/3 oraha, prethodno izmrvljene, i džem.

Skrob pomešamo sa 1 šoljom hladne vode, dodajemo umućena žumanca.

Uz neprestano mešanje sipamo dobijenu kašu u mleko, koje je vrelo i zaslađeno šećerom po ukusu.

Sipamo i smesu od keksa u mleko, sve dobro promešamo.

U okruglu, duboku posudu, prethodno obloženu folijom, sipamo gotovu smesu.

Stavljamo u frižider na 3-4 sata.

Nakon što prođe vreme, prethodno umutimo belanca sa šećerom i dobijenom smesom namažemo tortu.

Posipamo preostalim delom oraha.

Stavljamo tortu od oraha na kratko u frižider da dobro upije mirise.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: