Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa keksom i vanila kremom

Torta sa keksom i vanila kremom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Torta sa keksom i vanila kremom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Klasična keks torta za sliku i priliku. Omiljena prošlim i budućim pokolenjima"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 5 ili 6 ravnih kašika
  • šećer - 6 kašika
  • jaja - 3 žumanca + 2 belanca
  • vanila - 2 kesice
  • keks - običan
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte šolju svežeg mleka, a preostalo sveže mleko stavite da se greje zajedno sa šećerom.

Za to vreme razmutite brašno sa idzvojenom šoljom mleka i dodajte u vruće na ringli. Mešajte mlečni krem dok se ne zgusne.

Nakon toga sklonite s ringle i dodajte po malo u umućena žumanca, da ujednačite temperature.

Sipajte smesu od žumanaca u šerpu i mešajte dok ponovo ne provri. Sklonite i aromatizujte vanilom. Mešajte krem od jaja dok se ne ohladi.

U odgovatajući kalup za tortu, posudu za pečenje ili duboku posudu stavite red običnog keksa i pokrijte trećinom još blago toplog krema. Poređajte još dva reda keksa sa dva sloja krema.

Odozgo pospite keks tortu namrvljenim orasima ili drugim koštunjavim voćem.

Stavite tortu sa keksom i vanila kremom bar na jednu noć u frižider.

Sledećeg dana pokrijte sa dva belanca umućena u sneg, zaslađena sa kašikom šećera u prahu i aromatizovana jednom vanilom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: