Karamelizovani kikiriki

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
58517932
Karamelizovani kikiriki1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Evo kako da karamelizujete kikiriki za kratko vreme!"

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 2 šolje ili orasi
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite kikiriki od ljuski ako je pečen, a ako koristite sirove, odmah ih upotrebite. Zagrejte maslac u tiganju sa neprijanjajućim dnom i stavite šećer da se karamelizuje.

Kada karamel postane svetao, dodajte oljušteni kikiriki i promešajte da se svaki obloži karamelom.

Raširite gotove karamelizovane kikirikije na veliku površinu ili pleh i ostavite da se ohlade.

Gotovi karamelizovani kikiriki možete koristiti za pravljenje banofi pite ili klasičnog Dobuš kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: