Kuvani kukuruz u ekspres loncu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/07/2019
"Nemojte gubiti vreme, nego skuvajte ukusan kukuruz u ekspres loncu "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruz - 5 mlečnih klipova
  • voda - 1.2 l
  • so
  • po želji
  • maslac
  • parmezan - rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Kukuruz očistite od listova i svile. Spoljašne stare listove bacite, a ostale sačuvajte. Ako su klipovi duži, možete ih iseći na poma ili ostaviti cele, važno je da mogu da stanu u lonac.

Na dno šerpe i preko klipova rasporedite unutrašnje listove i svilu.

Sipajte hladnu vodu koliko da pokrije klipove, hermetički poklopac se zatvara i kuvajte 15-20 minuta, nakon što se para podigne. Ako je kukuruz zreliji, kuvajte 20-25 minuta.

Nakon što isključite vatru i skinete šerou, sačekajte da para padne, da biste mogli da otvorite lonac sigurno.

Možete konzumirati tople ili hladne, posute solju. Po želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom.

Neka vam je slatko!

Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu. Izuzetno je korisna, pomaže kod bolova u bubrezima i mokraćnih puteva, kod upale mokraćne bešike (cistitisa), kod noćnog mokrenja, ojačava krv, poboljšava cirkulaciju i funkciju jetre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar