Način pripreme
Kukuruz očistite od listova i svile. Spoljašne stare listove bacite, a ostale sačuvajte. Ako su klipovi duži, možete ih iseći na poma ili ostaviti cele, važno je da mogu da stanu u lonac.
Na dno šerpe i preko klipova rasporedite unutrašnje listove i svilu.
Sipajte hladnu vodu koliko da pokrije klipove, hermetički poklopac se zatvara i kuvajte 15-20 minuta, nakon što se para podigne. Ako je kukuruz zreliji, kuvajte 20-25 minuta.
Nakon što isključite vatru i skinete šerou, sačekajte da para padne, da biste mogli da otvorite lonac sigurno.
Možete konzumirati tople ili hladne, posute solju. Po želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom.
Neka vam je slatko!
Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu. Izuzetno je korisna, pomaže kod bolova u bubrezima i mokraćnih puteva, kod upale mokraćne bešike (cistitisa), kod noćnog mokrenja, ojačava krv, poboljšava cirkulaciju i funkciju jetre.