Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Mladi krompir na seoski način u rerni

Mladi krompir na seoski način u rerni

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k21
Mladi krompir na seoski način u rerni
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 4
22/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Da li sada razumete zašto pri prvoj mogućnosti trčimo na selo - ko bi propusto da proba ove mlade krompiriće"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 4 - 5 komada, krupni
  • prezle - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 ravna kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • so
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Opran i oljušten krompir se iseče kao za prženje, ali na deblje kriške.

U šerpi se prelivaju s vodom i malo soli, kuva se 5 minuta i dobro se ocedi. Poređaju se preko krpe i osuše se.

U dubokom tanjiru se pomešaju prezle, aleva paprika i biber, malo soli, origano, čubar i ulje.

Svaki kropirić se uvalja u smesu, može po nekoliko, da bude brže. Poređaju se na papir za pečenje. Rerna je zagrejana na 180 stepeni, pečemo krompiriće dok ne budu zlatasti. Izvade se u tanjir.

Brzo i ukusno za meze ili garnirung!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: