Pikantni kečap

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
25/07/2019
"Šta je ukusan kečap razumećete kada ga sami napravite kod kuće "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 litra, unapred skuvan gusti sok
  • ljute paprike - 2 komada, mrvljene
  • luk - 1 glavica, narendana
  • lovorov list - 1 komad
  • sirće - 100 ml
  • šećer - 35 g
  • ulje - 2 kašike
  • celer - 2 struka, sitno isečen
  • beli luk - 1 istucana glavica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U skuvan sos od paradajza se dodaju svi sastojci i ostavljaju se na ringli da provru, nakon čega se kuvaju 10 minuta.

Vrući kečap se sipa u flaše sa širokim grlom. Zatvara se, pokriva se i ostavlja se da se ohladi do sledećeg dana kada se stavlja na hladno i tamno mesto.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar