Makedonska ljutenica

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
21/09/2017
"Da li makedonska ljutenica može da se posluži obavezno sa makedonskom kobasicom ili se može samo namazati na hleb?"
Priprema90 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno170 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 098
  • Pregledi tokom meseca1302
  • Pregledi tokom sedmice203
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispecite i oljuštite. Zatim ih isecite na komadiće, kao i paradajz. Isipajte ih u odgovarajuću posudu i stavite ih na ringlu. Kada smesa proključa, dodajte so, sirće, šećer i ulje.

Nakon 10 minuta dodajte mleveni biber i lovorov list. Kuvajte dok voda ne ispari. Zatim dodajte iseckanu mirođiju i peršun, iseckane čenove belg luka i piment.

Nastavite da kuvate na tihoj vatri, mešajući sve vreme. Kada sklonite sa vatre i ohladite ljutenicu, isipajte je u tegle, zatvorite i sterilišite 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar