Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Domaći kečap»Domaći kečap sa senfom

Domaći kečap sa senfom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Domaći kečap sa senfom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Pica, šnicla ili testenina - sve je ukusnije sa domaće napravljenim kečapom sa senfom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • senf - 3 kašike
  • luk - 2 kg
  • šećer - 100 g
  • muskatni oraščić
  • biber
  • sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na parčiće. Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Pomešajte ih i izdinstajte na slaboj vatri oko 30 minuta.

Nakon toga ih sameljite u mašini za meso i dodajte sirće i šećer. Probajte za ukus i ako je neophodno dodajte još malo sirćeta ili šećera.

Ponovo stavite smesu na slabu vatru i kuvajte dok se ne zgusne - oko 30 minuta.

Dodajte senf i ostale začine. Smesa se ostavlja da se ohladi i nakon toga se sipa u tegle ili boce. Steriliše se 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: