Pržena pileća krilca sa prilogom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
25/07/2019
"Hrskava pileća krilca sa ukusnim prilogom, a niko se nije setio da doda i hladno pivo kao obavezan sastojak u recept "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 6 - 7 komada
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • krompir - 1 kg, mladi
  • mladi beli luk - 2 struka
  • mirođija - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca operite i osušite, zatim ih uvaljajte u smesu dve vrste brašna i pržiti ih u dubokom ulju u šerpi ili fritezi (ako ih pržite u šerpi nalijte oko 700 ml ulja, jer krilca treba da dobro potonu u masnoći).

Ocedite krilca od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu. Mladi krompir operite, nadecite, posolite i dobro promešajte. Krompir stavite u pleh, dodajte jednu šolju vode i stavite da se peče.

pred kraj pečenja dojite sitno seckani beli luk, peršun i mirođiju, ostavite još pet minuta u rerni i zatim izvadite iz rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar