Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pileća krilca sa pivom

Pileća krilca sa pivom

Pileća krilca sa pivom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Šta god je napravljeno sa pivom, treba da se pojede sa još više piva - osnovno kulinarsko pravilo"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • pivo - 1 šolja
  • univerzalni začin - od povrća
  • začin za piletinu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • peršun - svež
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileća krilca. Začinite ih solju, univerzalnim začinom i ostalim začinima sa strane. Uvaljajte ih sa svih strana.

Poređajte ih u posudu za pečenje. Prelijte ih pivom i maslinovim uljem.

Poklopite posudu poklopcem i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite oko 30 minuta, nakon čega sklonite poglopac i dopečete do hrskave korice.

Pospite pečena pileća krilca sa svežim peršunom i sokom od limuna pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: