Sitni kolačići slepljeni marmeladom od šipka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
04/08/2019
"Ne postoji tako nešto kao previše sitni kolačići, zato ih pravimo slepljene - da budu bar za dva zalogaja "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo omekšali maslac sa šećerom i prahu dok ne pobeli.

Razdvojimo žumanca od belanaca.

U maslac krem uz mešanje redom počinjemo da dodajemo jedno po jedno žumance, narendanu čokoladu, samlevene bademe i vanilu. Dodajemo belanca, umućena u sneg, i brašno.

Testo se sipa u posudu za pečenje namazanu maslacem i posutu prezlama.

Kora se peče u umerenoj rerni, nakon čega se seče na sitne rombove ili krugove.

Kolačići se lepe dva po dva sa marmeladom od šipka, nakon što se ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar