Način pripreme
U šerpu usuti mleko, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Staviti šerpu na vatru i kuvati dvadesetak minuta. Nakon toga skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se prohladi, pa staviti u zamrzivač na 2-3 sata.
Izvaditi šerpu iz zamrzivača, sipati smesu u plastičnu činiju. Dodavati postepeno šlag, neprekidno muteći mikserom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i dobro umutiti mikserom. Drugi deo ostaviti takav kakav jeste.
Sladoled sipati u modlice, poklopiti i staviti u zamrzivač da se stegne.Ostatak smese sipati u plastične činije, zatvoriti poklopcem i odližiti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).
Oblandu uviti u vlažnu krpu i kad omekša iseći je na 4 dela, napraviti fišeke (kornete), staviti u čaše i ostaviti pola sata da se osuše. Kašikom za sladoled vaditi kugle, puniti kornete i poslužiti.
Komentar: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da sladoled odstoji u zamrzivaču.