Način pripreme
Isecite luk, papriku i šargarepu na sitno. Zapržite ih sa uljem i mlevenim mesom u tiganju. Mešajte neprestano da se dobro usitni mleveno meso i da se pretvori u mrvice. Začinite alevom paprikom, biberom i solju.
Isecite oljušten krompir na kocke i stavite ih u srednje veliku posudu za pečenje. Sipajte mleveno meso. Promešajte dobro i sipajte vruću vodu, teko toliko da prekrije krompir.
Kuvajte u vreloj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz i usitnjeni peršun. Kuvajte još oko 10 minuta.
Napravite preliv muteći dobro jaja sa mlekom i brašnom. Stavite prstohvat soli i prelijte musaku ravnomerno.
Pecite u sredini rerne samo na gornjem grejaču dok se preliv ne zapeče.
Servirajte sa kašikom ili dve kiselog mleka.