Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Tradicionalna bugarska musaka

Tradicionalna bugarska musaka

Tradicionalna bugarska musaka
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
3 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ko razume, ovde se zaustavlja i bira tradicionalnu bugarsku musaku !"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • kropir - 1500 g
  • luk - 100 g
  • šargarepa - 50 g
  • paprike - 70 g, crvene
  • paradajz - 3 kašike, na kocke, iz konzerve
  • peršun - 4 - 5 strukova, svež
  • ulje - 40 ml
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber
  • so
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • za serviranje
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, papriku i šargarepu na sitno. Zapržite ih sa uljem i mlevenim mesom u tiganju. Mešajte neprestano da se dobro usitni mleveno meso i da se pretvori u mrvice. Začinite alevom paprikom, biberom i solju.

Isecite oljušten krompir na kocke i stavite ih u srednje veliku posudu za pečenje. Sipajte mleveno meso. Promešajte dobro i sipajte vruću vodu, teko toliko da prekrije krompir.

Kuvajte u vreloj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz i usitnjeni peršun. Kuvajte još oko 10 minuta.

Napravite preliv muteći dobro jaja sa mlekom i brašnom. Stavite prstohvat soli i prelijte musaku ravnomerno.

Pecite u sredini rerne samo na gornjem grejaču dok se preliv ne zapeče.

Servirajte sa kašikom ili dve kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: