Način pripreme
Luk, šargarepa i paprika se iseku i zaprže dok ne postanu zlatasti. U posudi se promeša mleveno meso sa vodom i dodaje se u već zlatasto povrće i meša se dok voda ne ispari.
Nakon toga se dodaje paradajz, biber i bujon od povrća. Nakon što se paradajz zaprži sklanja se sa ringle i stavlja se aleva paprika.
Već gotova smesa se dodaje u oljušten i na male kocke isečen krompir i meša se dobro u posudi za pečenje (30x20).
Stavlja se voda, tek toliko da prekrije sastojke, i stavlja se da se peče u jako zagrejanoj rerni i nakon što provri smanjuje se na 180 stepeni.
U posudi umutimo jaje (ako želite da vam je preliv deblji, stavljaju se 2 jaja), stavljamo kiselo mleko, brašno i oko kašiku vode.
Mutimo dobro, da nema grudvica od brašna (treba da se dobije glatka smesa). Prelivamo musaku, kad je krompir gotov i ostavljamo da se ispeče dok ne postane zlatasto.
Nek vam je slatko!