Način pripreme
Tikvica se opere i polovina se iseče na male kocke, a drugi deo se narenda na krupno.
Posipamo sa malo soli i ostavljamo 10 minuta. U posudi se umute jaja sa viljuškom. Dodaje se narendan kačkavalj, isečene mirođija na sitno, paradajz na kocke, samo mesnati deo, čenovi belog luka, so po ukusu i biber.
Dodaje se i oceđena tikvica i samleveno laneno seme. Meša se ukašu da se pomešaju sastojci i sipa se u posudu za pečenje 22-24 cm preko papira, blago namazanog uljem.
Odozgo se garnira trakama zelene paprike, parčićima čajne kobasice i tankim lentama luka.
Pečemo picu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta sa ventilatorom, da se stegne.
Vadi se i posipa se preostalim kačkavaljem. Zapeče se deset minuta dok se kačkavalj ne istopi.
Izvadimo da se ohladi, garniramo sa čeri paradajzom i serviramo.