Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica bez brašna na podlozi od karfiola

Pica bez brašna na podlozi od karfiola

Korisnik#273998Korisnik#273998
Početnik
688
Pica bez brašna na podlozi od karfiola
Fotografije: Korisnik#273998
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Malo drugačija pica - bez brašna, na podlozi od karfiola. Jedva čekamo da vidimo vaše utiske!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica srednje veličine
  • jaja - 1 komad
  • mocarela sira - 150 g ( može i parmezan, ili neki drugi punomasni sir)
  • maslinovo ulje - 1 k.k.
  • pečurke - 200 g
  • pileća prsa - 100 g (ja sam dodala i 100 g belog pilećeg mesa)
  • paradajz sos - 50 g (ili kečap)
  • origano - 1 kesica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite glavicu karfiola da se kuva. Kada karfiol omekša, izvaditi ga na čistu kuhinjsku krpu, i rukama zavijati krpu da se sva voda iscedi. Iscedjen karfiol prebacite u posudu i raskomadajte ga viljuskom na sitne komade.

Dodati jaje, 50 g mocarele, so, biber i 1 kašičicu maslinovog ulja. Promešajte sve sastojke, da se lepo sjedine.

Testo istresite na pleh, koji ste prethodno prekrili pek papirom. Rukama oblikujte podlogu od karfiola.

Testo je dovoljno peći 20-30 minuta na 250 stepeni.

Kada testo dobije boju, na testo dodamo: paradajz sos, origano, pileća prsa, pečurke i ostatak mocarele.

Zatim vratite picu u rernu još na par minuta, dok se sir ne otopi.

Pica bez brašna na podlozi od karfiola je gotova. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno
11.08.2022 21:29