Način pripreme
Stavite glavicu karfiola da se kuva. Kada karfiol omekša, izvaditi ga na čistu kuhinjsku krpu, i rukama zavijati krpu da se sva voda iscedi. Iscedjen karfiol prebacite u posudu i raskomadajte ga viljuskom na sitne komade.
Dodati jaje, 50 g mocarele, so, biber i 1 kašičicu maslinovog ulja. Promešajte sve sastojke, da se lepo sjedine.
Testo istresite na pleh, koji ste prethodno prekrili pek papirom. Rukama oblikujte podlogu od karfiola.
Testo je dovoljno peći 20-30 minuta na 250 stepeni.
Kada testo dobije boju, na testo dodamo: paradajz sos, origano, pileća prsa, pečurke i ostatak mocarele.
Zatim vratite picu u rernu još na par minuta, dok se sir ne otopi.
Pica bez brašna na podlozi od karfiola je gotova. Prijatno!
Komentari