Puckane papričice sa šargarepom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
09/08/2019
"Oooooh, kako nam se jedu puckane paričice sa šargarepom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano340
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute papričice - 3 kg (prema vašem izboru)
  • šargarepa - 1 kg
  • beli luk - 5 glavica
  • mirođija - 1 veza (po želji)
  • vinsko sirće - 2 flaše po 700 ml, ako su paprike ljute ili 1 litar ako su slatke
  • šećer - 3 šolje
  • so - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu nasecite na sitno ili na kolutove. Beli luk očistite i nasecite na listiće. Odsecite drške papričicama. Naseckajte mirođiju.

U šerpi pripremite marinadu od sirćeta, šećera i ulja i promešajte dok se ne istope šećer i so.

Na kratko ispecite papričice (samo da im zapečete kožicu) i spuštajte ih u šerpu sa marinadom. Na ovaj način ispuckajte sve papričice.

Nakon toga izvadite papričice iz šerpe i ređajte ih u tegle, a povremeno ubacujte i šargarepu, beli luk i mirođiju.

Kada sve poređate, stavite marinadu na vatru i kada proključa sipajte je u tegle, odmah stavite poklopce i okrenite tegle poklopcem na dole.

One tegle koje nisu dobro zatvorene stavite u frižider i njih upotrebite prve, a druge slobodno ostavite u ostavi za zimu.

Preko leta, možete pripremiti papričice na isti način, ako želite da ih odmah konzumirate, samo smanjite količinu i nema potrebe da kuvate marinadu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar