Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa šargarepom i brokolijem

Kiš sa šargarepom i brokolijem

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Kiš sa šargarepom i brokolijem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ovaj recept za kiš sa brokolijem i šargarepom je sjajna ideja, da sa njim naterate sve kod kuće da jedu i čak i da zavole povrće"

Potrebni sastojci

  • Maslac testo sa jajima
  • brašno - 2 šolje (300 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 1/2 šolje (125 g), na parčiće
  • voda - 4 - 6 kašika, ledena
  • žumanca - 2 komada
  • Nadev
  • brokoli - 250 g, u ružicama
  • luk - 6 strukova, mladi
  • šargarepa - 2 komada, tanke kriške
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 4 kašike
  • pavlaka - 2 kašike, punomasna
  • ementaler - 90 g, sitno isečen
  • muskatni oraščić - 1/8 kašičice, svež
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i so se proseju. Koristi se blender, da se umuti i utrlja maslac dok smesa ne zaliči na mrvice. Dodaju se voda i žumanca. Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se sakupljaju i oblikuju se u loptu.

Uvijaju se u najlon u ohlade se u frižideru 1 sat. Prethodno se zagrea rerna na 200 stepeni. Sprema se kalup za pečenje slane pite prečnika 23 cm. Svo povrće se kuva u posoljenoj, kipućoj vodi oko 5 minuta i dobro se iscedi.

Testo se razvija u tanku koru, razvlači se u kalup za pečenje, poređaju se krajevi koji štrče. Odozgo se poređa povrće. Jaja, mleko, pavlaka, parmezan se umute i preliva se povrće. Kiš sa povrćem se peče 25-30 minuta.

Ne propustite da uživate u kišu sa šargarepom i brokolijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: