Zamrzavanje listova vinove loze

02/07/2018
"Ko želi da jede listove vinove loze i zimi, neka zapiše sad kako da ih sačuva "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 332
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kada sam kupovala listove vinove loze u prodavnicama, uvek sam bila razočarana - često su bili stari i žilavi. Najbolje je da sakupite sveže prolećne listove i da ih sačuvate za onda kada ih ne bude bilo.

Listove vinove loze možete sačuvati u salamuri, ali ja volim da ih zamrznem. Osim toga, brže se priprema i praktičnije je nego da se stavljaju u tegle, a i na način na koji ih uvijam zauzimaju manje mesta.

Izaberite mlade, svetlozelene listove koji nemaju ispupčene žile i da nisu prskani preparatima.

Kada želite da ih koristite, izvadite ih iz frižidera, ostavite na sobnoj tempraturi jednu noć, i nakon toga su gotovi za korišćenje. Pošto su listovi mnogo mladi i sveži, nije potrebno da se nakon odmrzavanja popare u vreloj vodi. Gotovi su za korišćenje.

Listove vinove loze operite hladnom voodm i ostavite u veliku cediljku da isteče voda. Nije potrebno da se suše. Drške odsecite makazama.

Listove poređajte na gomilicu jedno na drugo. Broj je po izboru, možete poređajte i dvadeset-trideset komada na gomilcu, ako stavljate u najlon kesu.

Najlakše je da stavite gumice i da poređate u najlon kese, na primer po 60 komada za jedno kuvanje.

Možete uviti i u foliju, tako što foliju stavite na radnu površinu, gomilicu listova vinove loze stavite na foliju na 6-7 cm od kraja, prebacite ih na list tako da pokrije do srednjeg dela.Uvijte u čvrst rolat, počnite od kraja uvijenog dela i idite ka suprotnom kraju.

Gotove rolate uvijte još jednom u foliju da biste izbegli odmotavanje. Listovi su spakovani i spremni da se zamrznu. Poređajte ih u zamrzivač.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar