Način pripreme
Krompir oljuštite i skuvajte. Ocedite ih i izgnješite viljuškom, posolite i dodajte biber. U kalup za tortu sa pokretnim prstenom, koji ste premazali sa malo ulja, stavite polovinu krompira i oblikujte podlogu za tortu.
Odozgo premažite majonezom, pospite sa polovinom narendanog sira i kačkavalja. Rasposedite kobasicu i krastavac, koje ste naseckli na male kockice.
Pokrijte novim slojem krompira i zatim istim redom stavite ostale namirnice. Tortu prekrijte preostalim majonezom i pospite narendanim kačkavaljem.
Skinite prsten kalupa i ukrasite kolutovima čajne kobasice i tankim kolutovima krastavca. Odozgo poređajte polovine čeri paradajza, a u sredinu stavite maslinu isečenu u cvet.
Za dodatnu svežinu torte dodajte još kolutova krastavca i listove bosiljka. Ostavite trotu na hladnom mestu nekoliko sati. Ukusna, sveža i lepa torta za svaki praznik!