Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Praznična slana torta za predjelo

Praznična slana torta za predjelo

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Praznična slana torta za predjelo
Fotografije: Liudmila
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Praznična slana torta za predjelo je savršeno predjelo ili garnirung. Praznično izgleda i veoma je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • so
  • ulje - 2 supene kašike
  • sirće
  • paprike - 5 komad, pečene i oljuštene
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • maslinovo lje - 1 kašičica
  • krem sir - 125 g
  • Za dekoraciju
  • jabuka - 1 komad
  • masline - 1 komad
  • marinirane pečurke
  • kiseli krastavčići
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva sa ljuskom i nakon toga se ohladi i oguli. Gnječi se viljušjkom i začini se solju, uljem, sirćetom i sitno naseckanim lukom.

Sa ovom gotovom krompir salaticom se pravi venac, lako se oblikuje kašikom, može da s ekoristi i kalup za kolač sa rupom.

Od paprika se pravi drugi namaz sa belim lukom i maslinovim uljem, solju, krem sirom i naseckanim oljuštenim pečenim paprikama.

Njime se puni rupa venca i sa strane se ukrašava slana torta.

Kiseli krastavčići i marinirane pečurke se dodaju za dekoraciju.

Jedna jabuka se seče na tanke kriške i ređa se na čačkalicu za zube kao cvet ili jelkica, a jedna maslina se stavlja odozgo kao vrh na krompir tortu.

Praznična slana torta za predjelo je gotova. Savršeno predjelo ili garnirung. Praznično izgleda i veoma je ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: