Način pripreme
Krompir se skuva sa ljuskom i nakon toga se ohladi i oguli. Gnječi se viljušjkom i začini se solju, uljem, sirćetom i sitno naseckanim lukom.
Sa ovom gotovom krompir salaticom se pravi venac, lako se oblikuje kašikom, može da s ekoristi i kalup za kolač sa rupom.
Od paprika se pravi drugi namaz sa belim lukom i maslinovim uljem, solju, krem sirom i naseckanim oljuštenim pečenim paprikama.
Njime se puni rupa venca i sa strane se ukrašava slana torta.
Kiseli krastavčići i marinirane pečurke se dodaju za dekoraciju.
Jedna jabuka se seče na tanke kriške i ređa se na čačkalicu za zube kao cvet ili jelkica, a jedna maslina se stavlja odozgo kao vrh na krompir tortu.
Praznična slana torta za predjelo je gotova. Savršeno predjelo ili garnirung. Praznično izgleda i veoma je ukusna!