Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa piletinom i pečurkama

Kiš sa piletinom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Kiš sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Zaboravite na pice, zapečena jela i sve drugo, predstavljamo vam Njegovo Veličanstvno - kiš sa piletinom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • za koru od maslaca
  • brašno - 150 g
  • maslac - 65 g
  • voda - 35 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • nadev za kiš
  • jaja - 3 komada, velika (XL)
  • sveže mleko - 250 ml
  • pavlaka - 70 ml, za kuvanje
  • pečurke - 180 - 200 g, braon ili šitake
  • pileće grudi - 1 komad (ne mnogo velike)
  • emental - 150 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru od maslaca sipajte u posudu brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom šećera i soli. Isecite unutra maslac na komade, preporučuje se da bude tvrd.

Prstima gnječite dok ne dobijete mrvice, a nakon toga sipajte vodu i sjedinite mrvice u glatko testo.

Razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na tanku, okruglu koru. Ona treba da bude dovoljno velika da pokrije dno i ivice (bar 2 cm) u kalup za kiš ili tart prečnika 26 cm. Ako je sa dnom koje se skida, bilo bi lakše, ali nije obavezno.

Ako vam he teško da prebacite tanku koru u kalup postoji i druga varijanta. Pošto testo nije tvrdo, razvucite ga u kalupu prstoma Trudite se da se ravnomerno i lepo zalepi po ivicama.

Izbušite koru viljuškom na nekoliko mesta i stavite u zamrzivač ili frižider dok pripremate nadev. Uključite rerni da se ugreva do 180 stepeni.

Očistite pečurke i pileće meso, ako ima žilica. Isecite na kockice i sotirajte na jakoj vatri u maslinovom ulju sa malo soli i bibera. Kad piletina pobeli, skinite sa vatre.

Umutite jaja sa dva prstohvata soli i u njih sipajte mleko i pavlaku.

Na hladnu koru rasporedite meso sa pečurkama, pospite rendanim ementalom, prelijte smesom od jajeta i mleka i odozgo izrendajte preostali emental. Možete zameniti sa običnim kačkavaljem, možete staviti i više ako volite.

Stavite u ugrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Servirajte ovaj neverovatan kiš topao i jedite ga u svako doba danana.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: