Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana praznična torta

Slana praznična torta

Slana praznična torta
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Praznik je uvek kada nam neko pripremi ukusnu slanu tortu, a mi je poslužimo uz bocu dobrog, hladnog vina"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • so - po ukusu
  • biber
  • majonez - 200 g
  • suva kobasica - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 60 g
  • krastavac - 1 komad, tanji
  • bosiljak
  • čajna kobasica - za ukras
  • masline - 1 komad
  • čeri paradajz - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i skuvajte. Ocedite ih i izgnješite viljuškom, posolite i dodajte biber. U kalup za tortu sa pokretnim prstenom, koji ste premazali sa malo ulja, stavite polovinu krompira i oblikujte podlogu za tortu.

Odozgo premažite majonezom, pospite sa polovinom narendanog sira i kačkavalja. Rasposedite kobasicu i krastavac, koje ste naseckli na male kockice.

Pokrijte novim slojem krompira i zatim istim redom stavite ostale namirnice. Tortu prekrijte preostalim majonezom i pospite narendanim kačkavaljem.

Skinite prsten kalupa i ukrasite kolutovima čajne kobasice i tankim kolutovima krastavca. Odozgo poređajte polovine čeri paradajza, a u sredinu stavite maslinu isečenu u cvet.

Za dodatnu svežinu torte dodajte još kolutova krastavca i listove bosiljka. Ostavite trotu na hladnom mestu nekoliko sati. Ukusna, sveža i lepa torta za svaki praznik!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: