Pile na lovački način sa kiselim krastavčićima i sosom od pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
16/08/2019
"Dođite da probate naše ukusno pile, napravljeno sa mnogo meraka i majstorluka "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile isečemo na procije. U tiganju zapržimo slaninu i odvojimo je sa strane.

Meso zapržimo u istoj masnoći, pa ako je neophodno možemo da dodamo i ulje i stavljamo ga u široku šerpu u slaninu.

U istom tiganju ponovo zapržimo luk, šargarepe, jedan čen belog luka i pečurke, koje nakon toga dodajemo u piletinu i slaninu.

Jelo prelivamo vrelom vodom. Nakon što provri desetak minuta, dodajemo vino. Nakon toga dodajemo paradajz, koji treba da je sitno isečen ili pasiran.

Jelo začinjavamo lovorovim listom, pimentom, solju po ukusu, biberom u zrnu i sa dva struka majčine dušice.

Kada meso bude skoro gotovo, dodajemo mu sitno isečene kisele krastavčiće. Gotovo jelo posipamo sveže mlevenim biberom, pasiranim belim lukom i svežim peršunom.

Serviramo ga sa kuvanim pirinčem (ko voli).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
16.08.2019 18:16
Svaka čast,predivno
0
0