Mućene palačinke

29/08/2019
"Jednostavan recept za mešane palačinke, sa kojima nećete pogrešiti - jedite sa zadovoljstvom i delite sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • brašno - 70 g
  • sveže mleko - 80 ml
  • vanilin šećer - 80 ml
  • so - prstohvat
  • maslac - 2 supene kašike
  • slatko - za serviranje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Srugo ime mućenih palačinaka je Kajzeršmarn. Obično se serviraju sa slatkom od šljiva, ali možete koristiit koje god želite.

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa vanilin šećerom, šećerom, brašnom i svežim mlekom. Dodajte umućena belanca i kružnim pokretima spatulom mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Ugrejte maslac na umerenoj temperaturi u tiganju koji se ne lepi na vatri. Sipajte mekanu smesu u tiganj. Nakon oko 4-5 minuta proverite da li se palačinka zapekla i ostala zlatna odozdo.

Kad bude gotova, okrenite je. MOžete je staviti na tanjir sa zapečenim delom dole i nakon toga ćete lakše okrenuti u tiganj da se zapeče i gornji deo.

Dok se peče i sa druga strane spatolom možete da je podelite (da je iskidate) na koamde. Komadi mogu biti različiti i nepreavilno isečeni i promešani.

Kad bude gotovo, izvadite iskidane palačinke na tanjir i pospite šećerom u prahu. Palačinku servirajte sa slatkom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar